Vodomílek přijel podpořit zlatý paralympionik Arnošt Petráček
Napsal uživatel Lada Kořínková   
Čtvrtek, 13 Říjen 2016 08:21

V sobotu, 8. 10. 2016, bylo na bazénu E. Rošického v Jihlavě opět rušno. Konal se zde XII. ročník plaveckých závodů Jihlavský ježek. Letošní plavecké závody, ale byly něčím výjimečné. Přijel je totiž podpořit zlatý paralympijský vítěz z Ria, Arnošt Petráček. Když závodníci viděli, co může dokázat tento malý - velký muž, předvedli na bazénu znamenité výkony. Arny, jak mu všichni říkají, měl na bazénu svoji autogramiádu a trpělivě se s každým vyfotil, podepisoval a ukazoval zlatou olympijskou medaili.

Závodů se také zúčastnili plavci sportovních klubů z Jindřichova Hradce, Kutné Hory, Brna a samozřejmě domácí SK VODOMÍLEK. Našimi nejúspěšnějšími plavci byli Maruška Marta Bauerová, která si vyplavala 1. místo v disciplíně 25 m volný způsob s asistentem a Pavel Janega, který získal také zlatou medaili a to na trati 50 m volný způsob. Bronzové medaile na závodech získali: Lukáš Líbal v disciplíně 50 m prsa, Aleš Zdražil v disciplíně 25 m volný způsob s asistentem, Jan Brychta na 100 m volný způsob a Jindřiška Veselá získala také bronzovou medaili za 50 m znak.

Naši dobrovolníci také nezůstali pozadu a v závodu dobrovolníků, kde museli prokázat svoji kondičku i chytrost, získali krásné 2. místo.

Odměny byly rozdány tradičně na Střední škole stavební v Jihlavě.

Všem závodníkům patří obrovská gratulace!

Fotografie jsou k dispozici v naší fotogalerii a výsledky si můžete stáhnout zde.

 

Jihlavský ježek, 8. 10. 2016

Akci podpořilo Statutární město Jihlava a Kraj Vysočina.