X. Zimní konference a SK Vodomílek
Napsal uživatel Lada Kořínková   
Pondělí, 21 Leden 2019 14:15

Vodomílek a zimní konference jsou spolu již 10 let! To už je, vážení, takové manželské výročí. I naše manželství prošlo určitým vývojem, od kamarádství, přes přátelství až k partnerství. A co je na tom to hlavní? Že se jeden na druhého můžeme spolehnout. Partnerů, kteří vydrží takhle dlouho, není mnoho, ale o to je to partnerství kvalitnější a pevnější, alespoň to tak ten mužný vodomílek cítí ke své ženské polovičce – zimní konferenci. Partneři přichází i odchází, ale my jsme spolu tak propojení, že se na sebe můžeme spolehnout a jít ruku v ruce do další desítky.

A jaký byl pro Vodomílek rok 2018?
Zúčastnili jsme se klubových závodů v Kutné Hoře a Jindřichově Hradci, kam jezdíme moc rádi. Na těchto závodech nejde až tak o plavání, ale o kamarádství a přátelství. Mnohdy se děti znají od malička a rádi se potkávají a sdělují si, co je u nich nového. Odměny a medaile jsou zde takovou „třešničkou na dortu“.
Mezi důležité závody, kam jezdíme, jsou závody v Karlových Varech, Brně a v Praze, kde exceloval Martin Císař, náš nejúspěšnější reprezentant a také sportovec Kraje Vysočina. Samozřejmě nelze opomenout Matěje Matouška, Magdičku Vaňkovou, Honzíka Brychtu a Honzu Bajera, který ač nedávno začal s Vodomílkem soutěžit, sbírá již drahocenné kovy. Nově jsme vyzkoušeli plavecké závody v Trenčíně, kde Martin Císař, Magdička Vaňková a Honza Bajer přivezli zlaté, stříbrné i bronzové medaile a hrdě tak reprezentovali náš sportovní klub. Čekají nás závody v Praze, ještě jedny plavecké závody na Slovensku a hlavně naše jihlavské plavecké závody, kam přijíždí plavci z Kutné Hory, Jindřichova Hradce, Prahy a Ostravy. Na podzim se vždy těšíme na dlouho očekávané plavecké soustředění v Hrotovicích, kde si neodpočineme, ale budeme pilně trénovat a také relaxovat.
V minulém roce jsme díky vašemu sponzorskému daru, mohli uskutečnit každý měsíc jednu návštěvu ve Vodním ráji před otevírací dobou. Pro všechny členy vodomilku byla díky tomu tato relaxační hodina zdarma. Všichni ocenili, že jsme tam sami, bez veřejnosti a členové vodomílka tak mohou v klidu využít veškeré atrakce, které Vodní ráj nabízí a díky vám a vašim příspěvkům, můžeme této relaxace využívat i nadále. Současně ze sponzorského daru byli oceněni finanční hotovostí plavci, kteří nás reprezentují na závodech a mohli si tak koupit plavecké pomůcky, které potřebují , stejně tak jsme ocenili také dobrovolníky.
Touto cestou bych vám všem chtěla, co nejsrdečněji poděkovat, jelikož takových sponzorů, jako jste VY, není mnoho a my si toho velice vážíme!

Tento článek vč. fotografií naleznete také na stránkách Zimní konference.

Ing. Lada Kořínková
předsedkyně